contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Aplauze indelungi pentru “Baba comunista”

Sint_o_baba_comunista_Teatrul_de_Balet_Sibiu (169)Teatrul de Balet Sibiu a prezentat miercuri, 27 mai 2015, de la ora 19:00, premiera nationala a spectacolului de dans – teatru “Sint o baba comunista!”, dupa romanul omonim al lui Dan Lungu. Spectacolul a avut-o in prim-plan, in rolul Emiliei, pe Adela Floricioiu, solista a Teatrului de Balet Sibiu, cu o cariera de cincisprezece ani in dans. Myrna Squire (Canada) a interpretat rolul fiicei. Spectacolul a avut la baza un libret scris de autorul romanului, coregrafia fiind realizata de Aleisha Gardner (Noua Zeelanda). Conceptul scenografic apartine artistului vizual Ionut Cristian Marin, Doctor in Arte vizuale. Muzica originala a fost compusa de tanarul compozitor Tibor Cari, laureat UNITER pentru muzica de teatru in 2013. Colajul muzical, ce a renunit melodii romanesti ale anilor ʼ90, dar si folclor autentic romanesc, a fost realizat de Aleisha Gardner.

 

“Cele cincisprezece minute de aplauze spun totul despre acest spectacol”

Spectacolul “Sint o baba comunista!” a fost foarte bine primit de publicul din Sibiu. Redam mai jos cateva dintre reactiile spectatorilor din sala, imediat dupa premiera spectacolului:

“Cred ca aplauzele care au durat mai bine de un sfert de ora spun totul. E un spectacol mare, care ar trebui sa se repete de mai multe ori nu numai in Sibiu, in toata tara.”

“A fost minunat. Ne-am asteptat sa fie frumos. O abordare inedita. Ne-a impresionat! Sunt o admiratoare a lui Dan Lungu. I-am citit toate cartile. Aleisha Gardner a surprins bine istoria noastra nationala. Scenografia a reusit sa surprinda tot ce a insemnat viata noastra in perioada comunista.”

Sint_o_baba_comunista_Teatrul_de_Balet_Sibiu (257)

“Este extraordinar, mai ales ca am trait vremurile acelea. Mie mi-a placut foarte mult. Eu am plecat de mult din tara, de pe vremea lui Ceausescu. Vin in vizita acum si mi-a placut foarte mult. M-am simtit extraordinar.”

“Multa miscare, foarte multe simboluri. Sunt foarte impresionat de faptul ca s-au combinat formule diferite de teatru, ca simularile au atins mai mult decat autenticul si ca, pana la urma, trupa aceasta a realizat un act artistic pentru care personal sunt satisfacut ca simplu spectator.”

11-400x600Abigail Cockrell in rolul Emiliei, la cea de-a doua reprezentatie 

Spectacolul “Sint o baba comunista!” va avea o a doua reprezentatie in această stagiune, in data de 3 iunie 2015, de la ora 19:00. Reprezentatia din 3 iunie o va avea in distributie pe Abigail Cockrell (SUA) in rolul Emiliei. Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumparate de la sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni pana joi in intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea in intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumparate si online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate (pentru 48 de ore) pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de 50% reducere. Mai multe fotografii din spectacolul “Sint o baba comunista!” vor fi publicate pe pagina oficiala de facebook a Teatrului de Balet Sibiu.

Foto credit: TBS, fotograf: Ovidiu Matiu