contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Au fost puse în vânzare biletele pentru spectacolele lunii februarie.

„Anna Karenina” și o gală de balet sunt cele două spectacole pe care Teatrul de Balet Sibiu le propune publicului din Sibiu, în luna februarie. În lipsa unei săli proprii de spectacole, evenimentele vor avea loc la Sala Thalia și la Cercul Militar Sibiu. Vineri, 10 februarie 2017, de la ora 19:00, va fi prezentat la Cercul Militar Sibiu spectacolul de balet neoclasic „Anna Karenina”. La Sala Thalia, TBS va prezenta vineri, 24 februarie 2017, de la ora 19:00, prima gală de balet din acest an, spectacol ce va reuni pe scenă momente din cele mai îndrăgite balete din repertoriul clasic internațional, dar și producții coregrafice neoclasice și contemporane. Biletele pentru spectacolele lunii februarie pot fi cumpărate începând de astăzi online, fără niciun cost suplimentar, de pe siteurile bilet.ro, kompostor.ro și direct de pe pagina de facebook a TBS sau din punctul de vânzare situat în Piața Mare, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F.

 

12687825_879439615487778_8801376960058723650_n

Ovidiu Matei Iancu, Ada Gonzalez și Ștefan Meșter – fotografie de la premiera spectacolului

 

„Anna Karenina”, un spectacol emoționant realizat de maestrul coregraf Ioan Tugearu 

Spectacolul de balet neoclasic „Anna Karenina” a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în data de 25 noiembrie 2015. Coregrafia spectacolului este realizată de maestrul coregraf Ioan Tugearu. Alături de acesta, au lucrat pentru premiera spectacolului Mirela Simniceanu (asistent coregrafie) și Viorica Petrovici (scenograf). Muzica spectacolului reprezintă un colaj muzical realizat din lucrările lui  P. I. Ceaikovski de către Ioan Tugearu și Antonel Oprescu. Premiera din 2015 a spectacolului a fost dansată de balerinii Ada Gonzalez și Ovidiu Matei Iancu. Reprezentația din acest an a spectacolului îi va aduce în rolurile principale pe Ayaka Nagai în rolul Annei Karenina, Kirill Ermolenko în rolul lui Alexei Vronski, Jonathan Milton în rolul lui Alexei Karenin, Gabriella Delgado în rolul lui Kitty și Claudiu Buldan în rolul acarului.

 

Spectacolele prezentate în turneu la Slatina, primite cu mult entuziasm de public.

În data de 14 ianuarie 2017, Teatrul de Balet Sibiu a prezentat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, spectacolele „Anotimpurile” și „Gală de balet”. Spectacolele s-au dansat cu sala plină, TBS bucurându-se de reacții foarte bune din partea publicului din Slatina. Redăm mai jos, parte din reacțiile publicului după spectacolele susținute în acest an la Slatina:

„Mi-a plăcut foarte mult că în teatrul nostru mic de la Slatina vedem și trupe de balet profesioniste. Eu, la rândul meu, sunt profesor coregraf la o școală mai mică, școala populară de aici, din orașul Slatina (…). Mi-a plăcut viziunea coregrafică și de asemenea, chiar dacă spațiul nostru scenic este mult mai mic, eu cred că s-au descurcat foarte, foarte bine. Aș vrea să cer, să vă rugăm, de asemenea, să veniți cu mai multe spectacole la noi la Slatina, pentru că avem nevoie.”

„A fost un regal. A fost ceva extraordinar. Un cumul de forță, de echilibru, de energie, de grație, absolut extraordinar. Suntem onorați că v-am fost gazde în această seară.”