contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Competitia Mondiala de Balet, Open Romania 2015 – Gală de Balet

Preview-Afis-WBC-2015148 de dansatori din 17 tari danseaza la Sibiu in cadrul Competitiei Mondiale de Balet, Open Romania 2015

Teatrul de Balet Sibiu organizeaza, in perioada 19 – 22 martie 2015, cea de-a VIII-a editie a Competitiei Mondiale de Balet. Pentru editia din acest an a evenimentului s-au inscris in concurs 148 de dansatori din Romania, Republica Moldova, Suedia, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Polonia, Australia, Franta, Croatia si Israel. In concurs s-au inscris si noua dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu. Concursul are o durata de trei zile. Festivitatea de premiere si o Gala de balet cu invitati internationali vor incheia editia din acest an, duminica, 22 martie 2015. Evenimentul va avea loc pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu.

3000 de dolari, marele premiu al concursului

Cei 148 de concurenti inscrisi in concurs, in categoriile juniori (8 – 11 ani), intermediari (12 – 13 ani), avansati (14 – 17 ani) si profesionisti (18 – 26 ani), vor concura in categoriile individual si grup, categoria grup incluzand subcategoriile Pas de Deux si Ansamblu. Castigatorul locului intai primeste un premiu in valoare de 3000 de dolari si se califica in finala concursului din Orlando, Florida, SUA. Finala din Statele Unite ale Americii a evenimentului va avea loc in perioada 8 – 13 iunie 2015. Concursul de la Sibiu va incepe joi, 19 martie 2015, la ora 15:00 si va continua in zilele de vineri, 20 martie 2015, de la ora 15:00 si sambata, 21 martie 2015, de la ora 13:00. Festivitatea de premiere va avea loc duminica, 22 martie 2015, de la ora 16:30, intreg evenimentul incheindu-se cu o Gala de balet, in care vor dansa atat parte dintre concurentii acestei editii, cat si artisti internationali. Gala de balet va incepe la ora 19:00.

Invitati de marca in juriul competitiei

Din juriul editiei din acest an fac parte nume sonore ale baletului din Romania si din strainatate: Adiarys Almeida (Cuba) – care va dansa si in cadrul galei de balet de duminica, 22 martie, Sergiu Anghel (Romania), Milica Bijelic (Serbia), Viorel Dascalu (Croatia), Alexandru Fotescu (Germania), Gyu Ja Hwang (Coreea de Sud), Yoon Sun Hyung (Coreea de Sud), Vasile Petrutiu (SUA), Rodney  Rivera (Puerto Rico), Marina Stolyar (Rusia), Traian Vlas (Romania), Dawn Weller (Africa de Sud).

 

Artisti din sapte tari danseaza duminica, in cadrul Galei de balet

Duminica, 22 martie 2015, de la ora 19:00, in inchiderea evenimentului va avea loc o Gala de Balet de exceptie, la care sunt invitati sa danseze dansatori consacrati, precum: Adiarys Almeida (Cuba), Davit Galstyan (Armenia), Arianne Lafita Gonzalvez (Cuba), Dinu Tamazlacaru (Republica Moldova), Sena Hydaka (Japonia) si Dawid Trzensimiech (Polonia). Alaturi de acestia vor performa si parte dintre concurentii inscrisi in editia din acest an a concursului, dar si artistii Teatrului de Balet Sibiu: Lorena Negrea si Ovidiu Iancu (Romania), Ada Gonzalez (Spania), Keston Meyer (SUA), Yvonne Slingerland (Spania) si Elliot Bourke (Australia). Teatrul de Balet Sibiu va prezenta in cadrul galei de duminica coregrafia “Tura. Vura. Uvertura” – primul balet comic al TBS, coregrafiat de Aleisha Gardner si Russell Hewey.

Bilete pe sibiuballet.ro si la Casa de Cultura a Municipiului Sibiu

Accesul la eveniment, atat pentru zilele de concurs, cat si pentru Gala de balet de duminica, 22 martie, se face pe baza de bilet. Costul unui bilet este de 10 lei, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de 50% reducere. Biletele se pot rezerva pe siteul oficial al Teatrului de Balet Sibiu, www.sibiuballet.ro/bilete sau se pot cumpara de la Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului, nr. 1 (fostul Teatru de Vara).

IMG_9485

Tura. Vura. Uvertura – moment din primul balet comic al TBS, coregrafie ce va fi prezentata in cadrul galei de duminica 22 martie (coregrafia Aleisha Gardner si Russell Hewey)