contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Cronica de spectacol

Spectacolul “Gala de Balet” desfășurat Dumincă, 29 Aprilie, pe scena Sălii Thalia a adus în fața publicului nume grele ale dansului. Coregrafi și balerini din cele mai importante centre de profil din țară și-au dat întâlnire într-un eveniment marca TBS, organizat în parteneriat cu Uniunea Artei Coregrafice din România (UNACOR), pentru a marca spiritul unității, element definitoriu al întregii idei europene. De altfel, acest eveniment a avut o dublă semnificație pentru toți cei prezenți, marcarea în avans a Zilei Europei și celebrarea printr-un eveniment de înaltă ținută a Zilei Mondiale a Dansului.

Între momentele artistice, UNACOR, entitate care reunește coregrafi și balerini din cele mai importante centre de profil din țară, au fost înmânate premii de excelență unor nume precum: d-nei profesor Bianca Manta, d-nei Andreea Tănăsescu sau d-nei Corina Dumitrescu, care prin eforturile și dedicarea continuă au adus noi contribuții scenei coregrafice românești. Nu au fost uitate nici tinerele speranțe ale dansului, d-șoara Ana Maria Bitică fiind distinsă cu Diploma de excelenţă pentru performanţă interpretativă–tânără speranţă, acordată de președintele UNACOR și amfitrionul serii, dl. Sergiu Anghel.

Și Teatrul de Balet Sibiu a fost onorat în cadrul acestui eveniment, Aleisha Gardner primind Diploma de excelenţă pentru regia și coregrafia de spectacol”,pentru spectacolul coregrafic „Peer Gynt”, spectacol ce a avut premiera anul trecut și care s-a bucurat de o foarte bună reacție din partea publicului. Momentul a fost cu atât mai special cu cât distincția i-a fost oferită de directorul Teatrului de Balet Sibiu, și vice-președinte al UNACOR, dl. Ovidiu Dragoman.

Teatrul de Balet Sibiu promite ca, ori de câte ori vă putea, alături de partenerii săi, să ofere publicului sibian asemenea spectacole de înaltă ținută, întâlniri cu artiști desăvârșiți, într-un cuvânt evenimente de neuitat.

Poza grup Gala