sibiuballettheatre@gmail.com +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

79% crestere a vanzarilor de bilete. Cum a aratat anul 2015 la Teatrul de Balet Sibiu?

Spectacol sold out la inceputul anului, sapte premiere, turneu in Italia la final de an si o crestere de 79.41% a vanzarilor de bilete. Despre cum a aratat anul 2015 la Teatrul de Balet Sibiu aflati din materialul de mai jos. 

Anul 2015 a fost un an plin de evenimente la Teatrul de Balet Sibiu. Primul spectacol prezentat in acest an publicului, “Lacul Lebedelor”, s-a dansat in data de 21 ianuarie 2015 cu casa inchisa. Anul a continuat cu alte douazeci si cinci de reprezentatii, dintre care sapte spectacole in premiera, si s-a incheiat cu un turneu la Siracusa in Italia si patru reprezentatii ale spectacolului “Spargatorul de nuci”.

 

Ovidiu Matei Iancu si Ada Gonzalez in spectacolul "La fille mal gardee"

Ovidiu Matei Iancu si Ada Gonzalez in spectacolul „La fille mal gardee”

Dupa zece ani pe scena Operei Nationale Bucuresti, prim solistul Ovidiu Matei Iancu s-a mutat la Sibiu

La inceputul anului 2015, scena baletului sibian s-a imbogatit cu unul dintre cei mai valorosi dansatori romani de balet. Dupa ce a avut mai multe colaborari in anii precedenti cu Teatrul de Balet Sibiu, Ovidiu Matei Iancu, prim solist timp de zece ani al Operei Nationale Bucuresti, a ales in acest an Teatrul de Balet Sibiu ca unica scena din Romania unde sa performeze permanent. In calitate de prim solist al baletului sibian, Ovidiu Matei Iancu a fost invitat in acest an sa danseze si pe scena altor teatre din Romania (Iasi, Timisoara, Bucuresti) sau strainatate (Italia, Bulgaria). Alaturi de Ovidiu Dragoman – directorul Teatrului de Balet Sibiu, Ovidiu Matei Iancu a facut parte din juriul Olimpiadei Nationale de Coregrafie, ce a avut loc la Bacau, in luna aprilie.

 

Spectacol in premiera de Ziua Internationala a Dansului

In anul 2015, Teatrul de Balet Sibiu a marcat Ziua Internationala a Dansului prin punerea in scena, in data de 29 aprilie, a premierei de balet clasic “La fille mal gardee”. Coregrafia spectacolului a fost realizata de Aleisha Gardner si Alexandru Fotescu, iar rolurile solistice au fost intepretate de Ada Gonzalez (Spania) si Ovidiu Matei Iancu (Romania). “La fille mal gardee” a fost prima premiera a anului 2015, TBS prezentand in acest an alte sase coregrafii in premiera : “Sint o baba comunista!” – premiera nationala de dans-teatru (27 mai 2015), “Escapada urbana”, “Nichita” si “9 Pasi” (15 iulie 2015), “Dincolo de dans” – premiera de balet neoclasic (14 octombrie 2015), “Anna Karenina” – premiera de balet neoclasic (25 noiembrie 2015).

TBS, prima companie de dans din Romania care a pus in scena romanul Sint o baba comunista!

Un moment important al anului 2015 la Teatrul de Balet Sibiu a fost premiera nationala a spectacolului de dans – teatru “Sint o baba comunista!”, spectacol inspirat de romanul omonim al lui Dan Lungu. TBS este singurul teatru din Romania care a pus in scena un spectacol de dans inspirat de romanul lui Dan Lungu “Sint o baba comunista!”, roman tradus in nu mai putin de zece limbi. Atat premiera spectacolului (27 mai 2015) cat si reluarea din data de 3 iunie s-au dansat cu sala plina, spectacolul bucurandu-se de un foarte mare succes la public.

TBS (1)Sint_o_baba_comunista

„Sint o baba comunista!”- fotografie realizata la premierea nationala spectacolului

 

DavisRobertson

Davis Robertson

 

 

Directorul Jofrey Ballet Concert Group New York, SUA, a montat in premiera in Romania, la TBS

Davis Robertson, directorul renumitei scoli de balet “Jofrey Ballet Concert Group”, a montat in luna octombrie, pentru prima data in Romania, la Teatrul de Balet Sibiu, coregrafia “Dincolo de dans”. Spectacolul a propus o abordare coregrafica noua, in care publicul a fost parte din spectacol, aproape de dansatori, reusind sa surprinda in mod placut pe toti cei prezenti la eveniment.

 

 

 

 

 

79.41% crestere a vanzarilor de bilete

Anul 2015 a adus o crestere de 79,41% a vanzarilor de bilete, comparativ cu anul 2014. Comparat cu anul 2013, in 2015 TBS a inregistrat o crestere de 69,5% a vanzarilor de bilete, iar in raport cu anul 2012, cresterea vanzarilor de bilete din 2015 este de 145%.

TBS (6)_public

Ati fost un public minunat in 2015! Va multumim! Ramaneti alaturi de noi si in 2016!

TBS (7)_turneu_Italia

Teatrul de Balet Sibiu în turneu in Italia – foto credit Aleisha Gardner

 

Spectacolele Anotimpurile, La Vivandiere si o gala de balet pe scena Festivalului International de Balet Siracusa

In perioada 4 – 7 decembrie 2015, Teatrul de Balet Sibiu a prezentat in cadrul celei de douazeci si patra editii a Festivalului International de Balet Siracusa – Italia, spectacolele “Anotimpurile”, in coregrafia Aleishei Gardner, “La Vivandiere”, in coregrafia maestrului coregraf Pavel Rotaru si o gala de balet.

« A fost o foarte mare bucurie pentru intreaga echipa sa fim invitati sa dansam in cadrul acestui festival, unul dintre cele mai importante festivaluri dedicate baletului din Europa. Participarea la acest festival, dupa un an atat de plin, a fost o incununare a tuturor eforturilor depuse de artistii teatrului pe parcusul anului. » Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu

 2016 aduce alte cinci premiere la TBS

Anul 2016 va aduce pe scena TBS alte cinci spectacole in premiera, atat coregrafii neoclasice și contemporane, cat si spectacole de balet clasic, dar si reluarea celor importante titluri din repertoriu: “Corsarul”, “Coppelia”, “La fille mal gardee”, “Sint o baba comunista!”, “9 pasi”, “Anna Karenina”, “Dincolo de dans”, “Don Quijote”, “Lacul Lebedelor” si “Spargatorul de nuci”. Totodata, in anul 2016 TBS va organiza cea de-a IX-a editie a Concursului International de Dans Clasic si Contemporan, eveniment la care sunt asteptati sa participe peste 200 de concurenti din toata lumea.