contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Frumoasa din padurea adormita, dupa doi ani din nou pe scena la TBS

Teatrul de Balet Sibiu reia miercuri, 11 februarie 2015, de la ora 19:00 spectacolul de balet clasic “Frumoasa din padurea adormita” cu Mihai Mezei – prim solist al Teatrului National Split, Croatia si Ada Gonzalez, balerina a TBS, in rolurile principale. Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu.

Spectacolul “Frumoasa din padurea adormita” este un spectacol ce apartine stilului clasic, ce are la baza un libret scris de I. Vsevolojski si M. Petipa, dupa povestea lui C. Perrault. Coregrafia originala este realizata de Marius Petipa pe muzica lui P.I. Ceaikovski. La Teatrul de Balet Sibiu, spectacolul a avut premiera in data de 21 noiembrie 2012, adaptarea coregrafica fiind realizata de coregraful rus Andrei Litvinov, iar regia de Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu. Dupa doi ani de pauza, spectacolul se reia miercuri cu Ada Gonzalez (Spania) in rolul Printesei Aurora si cu Mihai Mezei in rolul Printului Desire. Din distributia spectacolului mai fac parte Arisa Mori, Japonia (Zana Liliac), Elena Canali, Italia (Zana Canar), Yvonne Sligerland, Spania (Zana Bunatatii), Ayaka Nagai, Japonia (Zana Darniciei), Abigail Cockrell, SUA (Zana Puterii), Satomi Netsu, Japonia (Zana Sperantei), Keston Meyer, SUA (Carabosse).

Ada_GonzalezAda Gonzalez 

Nascuta in Barcelona in anul 1994, Ada Gonzalez a inceput sa danseze la varsta de patru ani la Company&Company Barcelona si a studiat baletul clasic timp de sase ani la “Centre de Dansa de Catalunya”, sub indrumarea lui Roser Muñoz si Joan Boix. In 2011 a obtinut Premiul I in Competitia Internationala de Dans “Ciutat de Barcelona”. Si-a completat studiile cu profesori precum: Vincent Gros (Ballet du Capitole, Leipziger Ballet), Thomas Whitehead (Royal Ballet), Isabelle Ciaravola si Gil Isoart (Opéra de Paris) si Lienz Chang (Ballet Nacional de Cuba). Ada Gonzalez este balerina a Teatrului de Balet Sibiu din stagiunea 2013 – 2014. A castigat de asemenea locul trei la Competitia Mondiala de Balet Sibiu in anul 2014.

 

 

 

Mihai Mezei a treia oara in acest an pe scena TBS 

Mihai Mezei este unul dintre balerinii romani cu o vasta experienta scenica si o cariera impresionanta in teatre de balet din Romania sau din strainatate. Mihai Mezei a absolvit cursurile Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucuresti si ulterior si-a continuat studiile in cadrul Academiei Nationale de Dans din Roma, Italia. De-a lungul carierei de balerin a fost pe rand balerin, solist si prim solist al Operei Nationale Bucuresti si prim solist al Baletului Clasic din Paris, Franta. In prezent Mihai Mezei este prim solist al Teatrului National Split, Croatia. In acest an a dansat la Teatrul de Balet Sibiu in alte doua spectacole: Lacul Lebedelor (21 ianuarie 2015) si Gala de Balet (28 ianuarie 2015).

Mai multe fotografii de la premiera din 2012 a spectacolului pot fi vazute aici.