contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Impreuna il putem salva pe balerinul roman Bogdan Nicula

61633344

 

Teatrul de Balet Sibiu lanseaza un apel catre intreg publicul din Sibiu pentru ajutorarea balerinului roman Bogdan Nicula, diagnosticat cu ALS (scleroza laterala amio-trofica). Bogdan Nicula are nevoie urgenta de un transplant de celule stem. Operatia poate fi efectuata in Thailanda, din pacate insa familia artistului nu dispune de toata suma necesara acestei interventii chirurgicale. 

 

 

 

 

Ovidiu_Dragoman

 

„Intreg colectivul Teatrului de Balet Sibiu este alaturi de Bogdan Nicula. Impreuna, artistii angajati ai teatrului si personalul administrativ, vom face o donatie in conturile deschise de catre mama lui Bogdan. Facem un apel catre intreg publicul nostru si catre toti sibienii sa sustina aceasta cauza si din putinul lor sa faca fiecare o donatie. Impreuna avem forta sa salvam un artist de valoare al romanilor. Speram din suflet ca publicul sa raspunda apelului nostru. Suntem alaturi de familia lui Bogdan si vom depune toate eforturile pentru ca in perioada urmatoare sa ajutam la strangerea sumei de bani necesara transplantului.” Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu

 

Doua conturi in care se pot face donatii

Mama artistului, Stela Nicula, a deschis la BRD, agentia Carol, Bucuresti, doua conturi in care pot fi facute donatii :
• Cont lei : RO 27 BRDE 441 SV 250 658 444 10
• Cont euro : RO 55 BRDE 441 SV 252 864 444 10, cod SWIFT BRDEROBU

 

Ovidiu_Iancu-TBS

 

„Bogdan este una din persoanele aproape de sufletul meu, ne cunoastem de foarte multi ani. Activitatea artistica ne-a dus pe fiecare in diferite colturi de lume, dar ne-am intalnit cu mare bucurie de fiecare data cand am avut ocazia. Vestea ca sufera de aceasta boala ingrozitoare (ALS) m-a lasat fara cuvinte. Simt o tristete permanenta in tot ce fac in fiecare zi si imi este foarte greu sa accept ca o persoana atat de energica trece prin aceste momente. Va rog sa fiti alaturi de Bogdan pentru ca numai impreuna il putem ajuta.” Ovidiu Iancu, prim solist Teatrul de Balet Sibiu

 

 

 

Bogdan_NiculaBiografie Bogdan Nicula

Bogdan Nicula s-a nascut in Bucuresti si a inceput sa studieze baletul la varsta de 12 ani, la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” Bucuresti cu Eugenia Cotovelea. Si-a continuat studiile sub indrumarea Mihaelei Santo si Constantin Marinescu. In timpul anilor de studiu a luat parte la diferite cursuri de vara in Edmonton, Canada si la Academia de Dans Clasic “Princesse Grace” din Monte Carlo. A castigat premii la diferite concursuri nationale si internationale.
In anul 1999 devine solist al Teatrului de Balet “Oleg Danovski” Constanta, interpretand roluri solistice in spectacole de balet clasic precum: “Lacul Lebedelor”, “Spargatorul de nuci”, “Notre Dame de Paris”, “Pinocchio”, “Regina Zapezii” si spectacole de dans contemporan “Requiem” si “Metropolis”. Din anul 2001 este solist al Baletului din Mainz, Germania, sub conducerea lui Martin Schläpfer. Alaturi de noua sa companie, activitatea sa artistica se imbogateste atat cu coregrafii neoclasice, cat si contemporane, prin colaborarea cu coregrafii Gisela Rocha, Nick Hobbs, Nils Christie, Nicolo Fonte, Paul Lightfoot si Sol Leon, George Balanchine, Christopher Bruce.
Un rol important in cariera sa l-a jucat recrearea baletelor lui Hans van Manen, pe care Baletul din Mainz le pune in scena in fiecare stagiune, multe dintre ele fiind prezentate in Germania in premiera: “Monologue Dialoque” si “Frank Bridge Variations”. Colaboreaza cu Martin Schlapfer pentru realizarea unor spectacole in premiera mondiala, care au atras atentia presei nationale si internationale. A realizat roluri in spectacole precum: “Frogs and Crows”, “In my day and night”, “Violakonzert”, “Kunst der Fuge”, “Obelisco”. In 2008 participa la gala “Prix Benois de la Danse”, la Teatrul Balsoi din Moscova.
In anul 2009 este solist al Baletului din Rhein, Düsseldorf, sub conducerea lui Martin Schlapfer. In cadrul acestei companii devine in scurt timp unul dintre cei mai importanti dansatori, extinzandu-si repertoriul cu noi productii precum : “Signing off” de Paul Lightfoot si Sol Leon, “The Four Temperaments” – Melancholic de George Balanchine si noi creatii ale lui Martin Schlapfer (“Neither”, “Forellenquintett”), “Irreversibel” de Teresa Rotemberg si premiera mondiala “Frozen Echo” de Regina van Berkel. In mai 2013 prezinta in premiera spectacolul “Flash.STOP” in Bucuresti. A realizat acest spectacol de balet in memoria Mihaelei Santo, fosta sa profesoara de la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”.