contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Nu ratati ultimele patru spectacole ale TBS, din aceasta stagiune!

“Trilogie Ionesco”, “Don Quijote”, “Gala de balet” si “Geneza” – ultimele patru spectacole din aceasta stagiune, la Teatrul de Balet Sibiu

Stagiunea 2014 – 2015 a Teatrului de Balet Sibiu se apropie de final. Ultimele patru spectacole programate, pentru fiecare miercuri, incepand din 24 iunie sunt: “Trilogie Ionesco”, 24 iunie 2015, “Don Quijote”, 1 iulie 2015, o gala de balet, ce prezinta momente din cele mai cunoscute balete din repertoriul international, dar si din repertoriul propriu, 8 iulie 2015, si spectacolul “Geneza” ce va avea loc in Piata Mare, in data de 15 iulie 2015.

Afis_Trilogie_IonescoTrilogie Ionesco“, o coregrafie despre conditia omului plasat intre tragic si comic  

Spectacolul „Trilogie Ionesco“ a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu in anul 2009, Teatrul de Balet Sibiu fiind singura companie de dans din Romania ce are in repertoriu un spectacol de dans inspirat de cele trei piese de teatru absurd ale lui Eugen Ionesco: Lectia, Scaunele si Rinocerii. Regia si coregrafia spectacolului sunt realizate de Monica Fotescu Uta, pe muzica lui Edith Piaf, Antonio Vivaldi, Thomas Tallis si Art Blakey, dramaturgia fiind semnata de Christian Baier.

„Ionesco face parte din cultura noastra, fiind un moralist, un apostol al absurdului, un realist ireal, un polistilist care lucreaza consecvent la marea lui tema de viata: omul si societatea. Folosindu-ma de arta non verbala a dansului, am incercat sa reprezint continuturile artistice complexe ale lucrarilor sale si sa le traduc intr-un limbaj scenic. Acest spectacol are intentia sa aduca mai aproape de sufletul publicului trei dintre capodoperele lui Eugen Ionesco: „Lectia“, „Scaunele“ si „Rinocerii“. Fiecare dintre noi se poate recunoaste cu siguranta in unul sau mai multe personaje si se poate contopi imaginar cu acesta. Transpunerea in balet este o adevarata explorare pe care am trait-o si resimtit-o cu toti porii. Consider o onorare sa pot impartasi aceasta experienta cu publicul sibian, in acelasi timp le doresc sa se lase provocati si cuceriti de deosebita interpretare a companiei de balet din Sibiu. – Monica Fotescu Uta

Monica Fotescu Uta a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali“ din Bucuresti si s-a perfectionat la Academia de Dans Clasic „Princesse Grace“ din Monte Carlo. A fost angajata a Operei Nationale din Bucuresti, dar si a teatrelor de balet Nancy si Dusseldorf, iar ca prim solista in Meiningen. A participat la renumite festivaluri internationale de balet din Hong Kong, Irlanda, Italia sau Cehia, a fost artist invitat al Baletului National Rus si a luat premiul intai la concursul “Oleg Danovski“ in anul 1996. Debutul coregrafic il face, in 2005, cu “Tricornul“, la Teatrul Dortmund, in 2006 creeaza “Casanova“ pentru Opera Nationala Bucuresti, iar in 2009 “Trilogie Ionesco“ pentru Teatrul de Balet Sibiu. De atunci semneaza coregrafii pentru numeroase spectacole de dans clasic sau contemporan in teatre din Romania sau din strainatate. Repunerea in scena a spectacolului este realizata de Alexandru Fotescu, cunoscut publicului sibian din spectacolul de balet „La fille mal gardée“, in care a interpretat rolul “Madame Simone“. Reprezentatia de miercuri, 24 iunie 2015, a spectacolului „Trilogie Ionesco“ ii va avea in distributie in roluri solistice pe Ovidiu Matei Iancu, Ayaka Nagai si Yvonne Slingerland in „Lectia”, Aina Sanxo si Russell Hewey in „Scaunele“ si Ada Gonzalez, Elliot Bourke, Claudiu Buldan si Russell Hewey in “Rinocerii“.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumparate de la sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni pana joi in intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea in intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumparate si online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de 50% reducere.