contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

„Paquita”, „Impetus” și „Nota, vă rog!”, pe 4 iunie la Otopeni.

13336299_10207854006121466_1723215594_nLa invitația Centrului Cultural „Ion Manu” Otopeni și a Primăriei Orașului Otopeni, Teatrul de Balet Sibiu dansează din nou la Otopeni, sâmbătă, 4 iunie 2016, de la ora 20:30, de această dată trei spectacol în aceeași seară: „Paquita”, „Impetus” și „Nota, vă rog!”. Spectacolele vor avea loc în aer liber, în Piața Primăriei, accesul publicului la eveniment fiind gratuit.

„Paquita” este un spectacol de balet clasic, pe muzica lui Ludwig Minkus, după coregrafia originală a lui Marius Petipa. Adaptarea coregrafică a spectacolului de la Sibiu a fost realizată, în anul 2011, de către maestrul coregraf Florin Brîndușă. “Impetus” este o coregrafie de balet neoclasic, realizată de Aleisha Gardner, pe muzica lui Dustin O’Halloran, The Revels, James Skerritt, Andreas Vollenweider şi Gramatik. „Nota, vă rog!” este un spectacol realizat de Aleisha Gardner şi Russell Hewey, inspirat de contemporan, de viaţa de zi cu zi, un spectacol al situaţiilor comice, care se pot petrece într-o seară într-o cafenea. Coregrafiile „Impetus” și „Nota, vă rog!” au fost prezentat în premieră la TBS în data de 9 iulie 2014, în cadrul spectacolului „Geneza”.

 

 

Ovidiu Dragoman

 

„Suntem deja la a treia prezență la Otopeni în acest an. Am găsit aici un public care apreciază dansul, atât baletul clasic cât și dansul contemporan și ne bucurăm, mai ales în această perioadă când scena din Sibiu este închisă, de fiecare invitație pe care o primim. La Otopeni, Teatrul de Balet Sibiu  a prezentat în acest an alte trei spectacole: „Gală de balet”, „Anotimpurile” și „Lacul Lebedelor”. Suntem bucuroși de primirea călduroasă de care artiștii TBS au parte.” Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu

macheta-ZN_Simturi_spread-deschidere_web

 

 

„Pe 6, 7 și 8 iunie, TBS prezintă la Sibiu premiera de dans contemporan „Simțuri. Spectacol expoziție”.

La Sibiu, unde scena mare a Casei de Cultură a Sindicatelor este încă închisă, TBS va prezenta luni 6 iunie, marți 7 iunie și miercuri 8 iunie, de la ora 19:00, premiera de dans contemporan „Simțuri. Spectacol expoziție”, un eveniment inedit realizat de Teatrul de Balet Sibiu în parteneriat cu CNM ASTRA Sibiu. Spectacolele vor avea loc la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” Sibiu – Piața Mică, nr. 11. Biletele pentru reprezentația din data de 6 iunie au fost epuizate. Mai pot fi cumpărate bilete pentru reprezentațiile din 7 și 8 iunie ale spectacolului. Toate biletele puse în vânzare sunt în regim de expoziție – fără locuri pe scaune.