contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Peste 700 de sibieni, miercuri seara la TBS

Ultima gala de balet din stagiunea 2014 – 2015 a Teatrului de Balet Sibiu s-a dansat miercuri, 8 iulie 2015, cu sala arhiplina. Peste 700 de sibieni au asistat la un spectacol de dans cu o durata de doua ore, ce a reunit nu mai putin de douazeci de momente coregrafice, atat din cele mai indragite spectacole din repertoriul international, cat si coregrafii prezentate in premiera.

 

Ovidiu Matei Iancu – prim solist TBS

In cadrul galei au dansat si unsprezece elevi ai Colegiului National de Arta “George Apostu” din Bacau, coordonati de profesor coregraf Simona Baicu. Cei unsprezece elevi au participat, in perioada 2 – 8 iulie, la un workshop de dans, sustinut de Aleisha Gardner si Ovidiu Matei Iancu. Severin Brunhuber, elev al aceleiasi institutii de invatamant din Bacau si bursier, incepand din aceasta toamna, al Universitatii de Muzica si Arta Teatrala Munchen – Academia de Balet, Germania, a dansat in cadrul Galei de balet de miercuri, 8 iulie 2015, un solo din spectacolul “Frumoasa din padurea adormita”.

«Este intotdeauna o placere sa venim la Sibiu. Am mai participat la Sibiu si la Competitia Mondiala de Balet organizata de Teatrul de Balet Sibiu. De fiecare data cand venim aici este o bucurie. Copiii au fost foarte incantati atat de workshop, cat si de participarea, alaturi de artistii teatrului, in gala de balet. Cu Teatrul de Balet Sibiu avem o colaborare foarte buna si suntem fericiti ca domnul Dragoman sustine tanara generatie de balerini.», Simona Baicu, profesor coregraf – Colegiul National de Arta “George Apostu”, Bacau

Coregrafia “Angelic”, realizata de prim solistul TBS Ovidiu Matei Iancu si prezentata in premiera absoluta in cadrul galei, de tinerii dansatori Yvonne Slingerland si Elliot Bourke s-a bucurat de aprecierea publicului sibian.

Yvonne Slingerland (Spania) si Elliot Bourke (Australia) dansează în coregrafia “Angelic”

geneza_60x45cm_2

Stagiunea TBS se incheie cu un spectacol de balet in aer liber

Miercuri, 15 iulie 2015, de la ora 21:00, Teatrul de Balet Sibiu inchide stagiunea 2014 – 2015 cu traditionalul spectacol de balet in aer liber. Anul acesta va avea loc cea de-a doua editie a evenimentului “Geneza”, eveniment in cadrul caruia sunt prezentate coregrafii in premiera absoluta, realizate de coregrafi foarte tineri, aflati la inceputul carierei. In cadrul editiei din acest an Russell Hewey va prezenta coregrafiile “Escapada urbana” si “Nichita”, iar Aleisha Gardner va prezenta un spectacol de balet neoclasic, inspirat de studiul psihologului Erik Erikson despre etapele vietii. Coregrafia Aleishei Gardner se numeste “9 pași”. Intrarea publicului la spectacolul “Geneza”, spectacol de inchidere a stagiunii, este libera.

Albumul foto al galei de balet de miercuri, 8 iulie 2015, va fi publicat pe pagina de facebook a TBS.