contact@sibiuballet.ro +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

TBS va invita la ultima gala de balet din stagiunea 2014 – 2015

IMG_4692

 

Teatrul de Balet Sibiu prezinta miercuri, 8 iulie 2015, ultima gala de balet din stagiunea 2014 – 2015. Programul galei reuneste nu mai putin de douazeci de momente coregrafice, o coregrafie in premiera absoluta realizata de prim solistul TBS Ovidiu Matei Iancu si alte patru coregrafii prezentate in premiera pe scena TBS, realizate sau puse in scena de Aleisha Gardner, Ada Gonzalez, Shahnee Page si Russell Hewey. In cadrul galei de balet vor dansa si unsprezece elevi ai Colegiului National de Arta George Apostu din Bacau. Gala de balet va incepe la ora 19:00 si va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu.

 

 

 

Unsprezece elevi din Bacau vor dansa in cadrul Galei de balet

Unsprezece elevi ai Colegiului National de Arta “George Apostu” din Bacau, coordonati de profesor coregraf Simona Baicu, prezenti la Sibiu pentru un workshop de dans, sustinut de Aleisha Gardner si Ovidiu Matei Iancu, vor prezenta in cadrul Galei de balet un scurt moment coregrafic realizat de Aleisha Gardner. Severin Brunhuber, elev al aceleiasi scoli de coregrafie si bursier, incepand din aceasta toamna, al Universitatii de Muzica si Arta Teatrala Munchen – Academia de Balet, Germania, va dansa in cadrul galei un solo din spectacolul “Frumoasa din padurea adormita”.

Yvonne Slingerland si Elliot Bourke intr-un moment coregrafic realizat de Ovidiu Matei Iancu

Ovidiu Matei Iancu, prim solist al TBS incepand din ianuarie 2015, a realizat special pentru gala de balet de miercuri, 8 iulie 2015, un scurt moment coregrafic de balet neoclasic, ce ii va avea in distributie pe balerinii TBS Yvonne Slingerland (Spania) si Elliot Bourke (Australia). Coregrafia poarta numele “Angelic” si este parte dintr-un spectacol mai amplu pe care Ovidiu Matei Iancu il va realiza in viitoarea stagiune pentru TBS.

Aleisha Gardner danseaza in cadrul Galei de balet

Cunoscuta publicului pentru coregrafiile spectacolelor “Anotimpurile”, “Impetus”, “Nota, va rog!”, “La fille mal gardee” si “Sint o baba comunista!”, Aleisha Gardner va dansa in cadrul Galei de balet, alaturi de colegul sau de scena Russell Hewey, in coregrafia “Ca pe lunca”, ce are la baza muzica romaneasca de inspiratie folclorica.

Tura_Vura_Uvertura_balet_comic_TBS (5)Baletul comic Tura. Vura – Uvertura”, prezentat pentru ultima data in acest an

Programul Galei de balet de miercuri, 8 iulie 2015, include si baletul comic “Tura. Vura -Uvertura”, realizat de Aleisha Gardner si Russell Hewey. Aceasta coregrafie va fi prezentata pentru ultima data in acest an, urmand a fi reluata pe parcursul anului 2016.

Geneza, spectacolul de inchidere a stagiunii

Stagiunea 2014 – 2015 a TBS se va incheia miercuri, 15 iulie 2015, cu cea de-a doua editie a evenimentului “Geneza”. In cadrul acestui spectacol vor fi prezentate trei coregrafii in premiera absoluta: “Escapada urbana” si “Nichita”, coregrafii realizate de Russell Hewey si inspirate de viata de noapte a oraselor si de poeziile lui Nichita Stanescu. A treia coregrafie prezentata in cadrul spectacolului “Geneza” se numeste “9 pasi”, este realizata de Aleisha Gardner si este inspirata de studiul realizat de Erik Erikson despre etapele vietii. Spectacolul “Geneza” va avea loc in Piata Mare, miercuri 15 iulie 2015, de la ora 21:00, intrarea publicului la eveniment fiind libera. Biletele pentru gala de balet de miercuri, 8 iulie 2015, pot fi cumparate de la sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni pana joi in intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea in intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumparate si online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de 50% reducere.

Foto credit: TBS, fotograf – Ovidiu Matiu