sibiuballettheatre@gmail.com +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

Actualizare informații privind accesul la spectacole (în contextul evoluției situației epidemiologice)

Stimați spectatori, dragi prieteni,

Având în vedere că în Municipiul Sibiu numărul de infectări cu virusul SARS –CoV-2 a atins pragul de  8,5 /1.000 de locuitori, în data de 10 octombrie 2021, începând din data de 13 octombrie 2021 (data următorului spectacol din această stagiune), accesul spectatorilor la spectacolele Teatrului de Balet Sibiu se face cu respectarea măsurilor publicate în MONITORUL OFICIAL nr. 962 din 7 octombrie 2021:

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Informații despre evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor și măsurilor care se impun pentru siguranța dumneavoastră, pot fi consultate aici

În situația actuală, a depășirii pragului de 3/1.000 de locuitori în Municipiul Sibiu, accesul publicului în sala de spectacole (50% din capacitatea maximă) va fi permis prin prezentarea certificatului digital al UE privind COVID care să ateste una dintre următoarele situații:
1. dovada vaccinării
2. dovada trecerii prin boală
Certificatului digital al UE privind COVID este disponibil la adresa https://certificat-covid.gov.ro/. Verificare certificatelor digital UE este responsabiltatea organizatorului.

Teatrul de Balet Sibiu a luat și va lua toate măsurile de protecție sanitară a publicului, prevăzute de normativele în vigoare. Spectatorii care au achiziționat bilete pentru spectacolele Teatrului de Balet Sibiu și nu îndeplinesc condițiile precizate mai sus și prevăzute în Hotărârea de Guvern în noul context epidemiologic (depășirea pragului de 3/1.000 de locuitori) – vor putea recupera contravaloarea biletelor achiziționate fizic, de la sediul administrativ – Parcul Tineretului nr. 1 (pentru biletele achiziționate fizic) sau de la kompostor.ro (contact@kompostor.ro) – pentru biletele achiziționate online.