sibiuballettheatre@gmail.com +40 269 229 627
Logo Teatrul de Balet Sibiu
Comment are off

”Tribut Tchaikovsky”, livestream miercuri, 21 aprilie, începând cu ora 19:00

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri, 21 aprilie, începând cu ora 19:00 spectacolul ”Tribut Tchaikovsky”. Muzica, dansul și unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, Piotr Ilici Tchaikovsky, sunt cele trei elemente esențiale ale spectacolului, care a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu pe 16 martie 2019.

Spectacolul de dans clasic, în coregrafia lui Vittorio Galloro, este un tribut adus lui Piotr Ilici Tchaikovsky, în încercarea de a pune în lumină eleganța, rafinamentul și frumusețea pură a operelor marelui compozitor rus. Totul în pași de dans.

”Tribut Tchaikovsky” este un spectacol în două părți, în care muzica părăsește partitura și ia forma dansului, prin intermediul mai multor momente coregrafice. Astfel prima parte a spectacolului cuprinde două tablouri. Primul tablou este ”construit” pe baza Concertului pentru pian nr. 2 în Sol major op.44, al doilea tablou având la bază Concertul pentru pian nr.1. Ambele tablouri aduc în scenă duete și momente solistice, printre personaje regăsindu-se însuși Ceaikovski, împreună cu muza sa.

Cea de-a doua parte a spectacolului este un omagiu adus nuanțelor și culorilor din muzica marelui compozitor rus. Pe scenă vor urca patru cupluri de dansatori care, prin dans vor transpune din partitură, în realitate, patru culori pe care coregraful le distinge în creația Tchaikovskiană –roșu, care oglindește pasiunea din muzica lui Tchaikovsky, galben, ce semnifică inspirația, verde, virtuozitatea și argintiu, frumusețea absolută.

Spectacolul va fi transmis în regim Livestream. Prețul biletelor este de 20 lei, iar pe baza lor, publicul va avea acces la filmarea evenimentului timp de 72 de ore. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma entertix.ro și myticket.ro